Welkom bij de officiŽle Pisolen Paultje site Welkom De webmobsters Downloads Prijsvraag Nieuws Woordenlijst
Verzet & smokkel Dieren en klokkies Publiciteit & media
Auto's & vrouwen Avonturen met pistolen Paultje's garderobe
Op deze officiŽle Pistolen Paul Homepage kunt u kennis maken met de ongekroonde koning van de Amsterdamse onderwereld. Wie is Pistolen Paul Wilking? Superboef of superster, zachtaardige wapenboer of keiharde engel der wrake, hitsige kruisridder of kille sjacheraar, penose proleet of paradijsvogel? Waarschijnlijk is hij het allemaal.Met name de tweede helft van de jaren zestig kan als een hoogtepunt in zijn roerige leven beschouwd worden. En dat zowel in positieve als in negatieve zin. Het is een periode van heldendaden, maar ook van schandalen. 'Hij zou relaties hebben bij de BVD, een spion zijn voor vreemde mogendheden, berucht smokkelaar zijn van wapens, handelen in verwerpelijke afluisterapparatuur en een diplomatiek paspoort bezitten.' Tegelijkertijd wordt Paul gevraagd voor televisieprogramma's, beloont hij dierenredders en maakt hij een plaatje. Bij veel mensen overheerst het 'goeie boef' gevoel. Volgens hen gaat het om een moderne Robin Hood, die af en toe een slippertje maakt.

Nog steeds woont de nu 77-jarige Pistolen Paul in de Van Breestraat 118. Zijn vrouw Rietje en zijn twee katten, Dikke Otto en Grijze Gerrit, houden hem gezelschap. In zijn kantoortje, volgehangen met wapens en schilderijen, ontvangt hij bijna dagelijks vrienden, lijfwachten, journalisten, fans en 'bekende' Nederlanders. Hij geniet zichtbaar van zijn populariteit en laat geen moment onbenut om gezien te worden en op te vallen: 'Een saai leven lijkt me het ergste dat er bestaat'.

In verschillende categorieŽn komen de avonturen van Pistolen Paul Wilking tot leven:
- Het verzet & de smokkel
- Dieren & Klokkies
- Publiciteit & Media
- Auto's & Vrouwen
- Avonturen met pistolen
- Paultje's garderobe

Op de nieuwspagina zijn de laatste nieuwtjes over Pistolen Paultje zijn te vinden. Ook is er een prijsvraag, waarmee mooie prijzen te winnen zijn. En alsof dat nog niet genoeg is, is er voor de hardcore fans ook nog een downloadpagina met een kleurplaat, een paspop en de soundtrack van de site.

De woorden die u niet bekend voorkomen (penose-dialect) kunt u nakijken in de woordenlijst.

Al uw vragen kunt u richten aan de webmobsters van deze site. Hulpvragen wat betreft dierenleed worden voorlopig niet meer doorgestuurd aan Paul omdat hij rust nodig heeft. U kunt uw klachten over dierenmishandeling melden bij http://www.ombudsmandieren.nl/.

naar boven