Welkom De webmobsters Downloads Prijsvraag Nieuws Woordenlijst
Verzet & smokkel Dieren & klokkies Publiciteit & media
Auto's & vrouwen Avonturen met pistolen Paultje's garderobe
Pistolen Paul hult zich als hij gasten ontvangt, het liefst in gemakkelijk zittende kaftans. Paultje: Zo heb ik er ook een paar van de Libische leider Gadaffi gehad. Volgens velen een echte schurk, maar ik werd door hem altijd uiterst gastvrij ontvangen.Op de foto's één van de aparte ontwerpen van Fong Leng en een foto van Fong Leng zelf, in de jaren '70 een bekende modeontwerpster.

Paul kreeg de kaftan van Miep Brons, grootgrossierder in pornovideo's en vrouw van kunsthandelaar Loek Brons. Loek Brons is met name bekend geworden door zijn verkoopmethoden. Hij verkocht zijn Willinks als ware het dumpstore artikelen: twee halen één Carel Willink betalen. Fong Lengs ontwerpen waren erg geliefd bij Mathilde Willink, de exentrieke vrouw van de Amsterdamse schilder, die ook volgens Paultje in 1977 onder mysterieuze omstandigheden aan haar einde kwam.Citaat uit de Groene Amsterdammer:
"Begin oktober is Mathilde te gast bij radio Hilversum. Ze heeft plannen genoeg: 'Een van mijn dromen is dat ik als eerste vrouw naar Mars word gelanceerd. Maar dan wel in een ruimtepak van Fong Leng.' Ze mag haar favoriete muziek aankondigen: Tristan en Isolde van Wagner. Twee weken later, op 25 oktober, vinden twee gealarmeerde agenten Mathilde Willink dood op haar hemelbed. Ze is met een pistoolschot door het linkeroor om het leven gekomen. In het vertrek treft de politie een hevig snikkende Gerard ('Dicky') Vittali aan, een vanuit Laren opererende cokedealer voor de Gooise jetset, die zich via Mathildes vriendschap toegang tot een betere klantenkring had verschaft. Mathilde ligt naakt op bed, bedekt door een bontjas. In haar rechterhand een damespistool van het Spaanse merk Astra Unceta, met parelmoeren handgreep."

zie voor het volledige artikel de website van de Groene Amsterdammer: 'een doodskleed van Fong Leng'

Ook Westernkostuums zijn een must. Op de cover van zijn in 1966 uitgekomen singeltje met de titel 'Mary Lou - De mooiste vrouw van Texas', staat hij in vol ornaat in cowboy-outfit. In de persinformatie van Polydor wordt overigens vermeld dat niet Mary Lou, maar Marietje Moolenijzer, zijn echtgenote sinds 29 juni 1962, voor hem de mooiste vrouw is.Ook het type gentleman-gangster staat Pistolen Paultje wel aan. In juni 1967 sierde hij de cover van de franstalige Panorama. Zelfs buiten de landsgrenzen was Paul, geholpen door zijn Al Capone-uiterlijk, bekend geworden als avonturier, gangster en wapenhandelaar.

Op weg naar zijn favoriete lunchstek, het Kurhaus, gaat hij vaak even de reigers voeren in Badhoevedorp. Om zich tegen het Hollandse klimaat te beschermen draagt hij een leren overjas met daarop het vignet van zijn lievelingswapen: de Glock.naar boven